САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
27.09.2011

Грађани општине Палилула, који живе у Вишеградској улици од броја 33-39 упутили су захтев Управи за планарање и изградњу и Дирекцији за изградњу Града Ниша да се хитно обезбеде услови и омогући коришћење прилазног пута, који је изградњом новог моста на Габровачкој реци затворен. У случају да се овај проблем не реши до 30. септембра, они су најавили да ће „пресећи део ограде моста“ и омогућити даље коришћење прилазног пута.Вишемесечни протести и преписке са надлежним градским управама и Дирекцијом нису дали очекиване резултате. Нама су угрожена основна грађанска права – истакли су потписници захтева.

Градска општина Палилула је на самом почетку подржала грађане Вишеградске улице у настојању да се реше овај проблем међутим и то није помогло.

Грађевинска инспекција је упозната са ситуацијом на терену и спорним помоћним објектом који треба рушити. Међутим и даље се чека на одлуку надлежне управе и Дирекције.

По речима председника Градске општине Палилула, професора др Игора Новаковића, са грађанима се мора разговарати и поштовати њихово мишљење. Ми смо у припреми наше Стратегије развоја а затим и Генералног урбанистичког плана Града, сагледали предлоге грађана,  њихове потребе, приоритете и потенцијале наше општине. Нажалост, многи предлози у даљој процедури нису обухваћени. Ако искрено желимо да побољшамо квалитет живота наших становника- каже председник Новаковић, несмемо дозволити да нове инвестиције буду у старту промашаји зато што припремне активности нису обављене како ваља. Зато подржавамо захтеве грађана и апелујемо код надлежних градских структура да се ово питање реши у најкраћем року.